Williams gaat voor overwinning in 2008

Sam Michael, technische directeur bij Williams, heeft te kennen gegeven dat men nu reeds hard aan het werken is aan een volledig nieuwe wagen voor 2008. Deze nieuwe wagen zou hun in staat moeten stellen om opnieuw voor een overwinning te gaan.

Sinds 2004 heeft het Williams team geen enkele overwinning meer kunnen behalen. Vorig jaar kon het team maar een schamelige 11 punten behalen in het WK. Dit jaar heeft het team zich reeds kunnen herpakken en hebben ze al 22 punten bij elkaar kunnen rijden. Maar dit is nog steeds veel te weinig om met de top mee te kunnen, hierdoor hebben ze besloten om voor een agressievere aanpak te gaan.

“We werken niet aan een evolutie van de FW29, maar wel aan een compleet nieuwe wagen. Een wagen die voor een revolutie zal zorgen, die snel is en races wint. Het is niet dezelfde wagen als die van dit jaar, we zijn echt vanaf nul herstart. We wilden geen directe opvolger maken, maar iets compleet nieuw,” aldus Sam Michael

Vorige week is men bij Williams trouwens gestopt met het verder ontwikkelen van de FW29. Tot op het einde van het seizoen zal er aan deze wagen niets of weinig nog veranderen. Al de ontwerpers werken vanaf heden dus aan de wagen voor volgend seizoen. Normaal gezien zou de nieuwe wagen rond begin januari klaar moeten zijn.

“We moeten tussen acht tienden en een seconden zien te winnen met de nieuwe wagen, want dat is de kloof die er momenteel is. Maar we moeten er nog wel rekening mee houden dat ook andere teams zullen innoveren tijdens de winter,” besluit Sam Michael