Williams geeft update over medische toestand Alex Albon

Williams F1 team
Williams F1 team

Afgelopen weekend kon Alex Albon niet deelnemen aan de GP van Italië. Albon had een blindedarmontsteking en werd daaraan geopereerd. Het Williams F1 team gaf op maandag een update over de medische toestand van de Britse Thai.

In het ziekenhuis van San Gerarde onderging Albon op zaterdagmiddag succesvol een operatie maar na afloop daarvan traden er complicaties op. Albon kreeg ademhalingsproblemen en moest daardoor op de afdeling intensieve zorgen aan de beademing. De complicaties die Albon kreeg zijn bekend maar komen niet erg vaak voor bij de operatie die hij onderging.

“Albon boekte gedurende de nacht uitstekende vooruitgang en kon zondagochtend van de beademing worden gehaald,” zo luidt het in een statement.

“Hij is nu overgebracht naar een algemene afdeling en zal naar waarschijnlijk op dinsdag weer naar huis gaan. Er waren geen andere complicaties.”

Alex Albon heeft een kleine drie weken tijd om zich voor te bereiden op de GP van Singapore. Er wordt verwacht dat Albon gewoon zal kunnen deelnemen aan de race.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen