Williams geraakt niet uit impasse

Het team van Williams komt dit seizoen allesbehalve in de buurt van de prestaties van vorig jaar.
image
Vorig seizoen wist Pastor Maldonado nog een verrassende overwinning te pakken in Barcelona, nadat hij vanop poleposition was gestart. Dit jaar ziet het er wel even anders uit voor de Williams-jongens. Zowel Maldonado als Bottas vielen al na het eerste deel van de kwalificaties uit de boot.

Het resultaat van vandaag betekent voor Williams de slechtste kwalificatie sinds 2009. De upgrades die het team van Frank Williams had meegebracht naar Spanje stemden Maldonado en Bottas gisteren nog behoorlijk tevreden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat beide coureurs ontgoocheld zijn met het resultaat van de kwalificaties.

“We hebben ons uiterste best gedaan om ons pakket te verbeteren, maar we slagen er nog steeds niet in om voldoende grip te vinden. Daardoor zijn we constant aan het vechten met de wagen, wat het voor ons heel erg moeilijk maakt om goede tijden te rijden.” verklaart een ontgoochelde Maldonado. De Venezolaan had zich het weekend wellicht helemaal anders voorgesteld.

Ook Valtteri Bottas kan onmogelijk tevreden zijn met zijn zeventiende tijd, waarmee hij morgen wel voor zijn teamgenoot mag starten. De Finse rookie werd voor de start van het seizoen nog omschreven als één van de grootste talenten die de F1 kende, maar kon nog niet bevestigen.

“Tot onze spijt is dit resultaat representatief voor waar we ons als team bevinden. Toch hebben we vooruitgang geboekt, maar dat hebben onze tegenstanders ook. Daarom is onze plaats in de rangorde nog steeds dezelfde. We moeten dus absoluut vooruitgang blijven boeken tijdens de volgende races. Ik verwacht wel dat we in de race nog een paar plaatsen kunnen goedmaken, want onze snelheid tijdens lange stints is uitstekend.” aldus Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}