Williams mist nipt Q3

Het Williams F1 team zette tijdens de kwalificatie voor de GP van Turkije duidelijk een stap in de goede richting, al mistte het op een haar na Q3.
Rubens Barrichello kwalificeerde zich vandaag als elfde voor de GP van Turkije. De Braziliaan kwam amper enkele duizendsten te kort voor een plaats in de top tien. Uiteraard zorgde dat voor gemengde gevoelens bij het team van Williams.

Langs de ene kant is het uiteraard een mooie stap voorwaarts, langs de andere kant is er de teleurstelling voor het missen van Q3. Al bij al mag men toch tevreden zijn.

“We gaan in de goede richting en dat dankzij het harde werk dat in de fabriek werd verricht.” aldus Sam Michael. “Rubens start de race op de elfde plaats en Pastor op de veertiende plaats.”

Mogelijk had er meer ingezeten indien het team niet had moeten teruggrijpen naar de oude achtervleugel en indien Pastor Maldonado geen problemen met KERS zou gekend hebben.

“Onze dag verliep niet zonder problemen. Na de oefensessies moesten we terug overstappen op onze oude achtervleugel en dat kostte ons wat topsnelheid. Bovendien werkte Pastor zijn KERS niet. Dat kostte hem enkele plaatsen op de grid.”

Sam Michael bekijkt het echter positief en ziet hierin nog enkele zaken die voor verbetering vatbaar zijn en die aantonen dat Williams de komende raceweekends mogelijk nog beter kan presteren.

“Dit zijn geen excuses. Het toont eerder aan dat we optimistisch mogen zijn en kunnen hopen op betere prestaties wanneer we deze problemen opgelost krijgen.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”WIL2011050671282_PV.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print