Williams rijdt met retro outfit

Williams onthulde gisteren de defiitieve kleurstelling voor het seizoen 2011 in een online event vanuit het Williams F1 conferentie centrum.
Tot nu toe reed het team met een interim kleurstelling tijdens de afgelopen wintertests Spanje. Met de nieuwe kleurstelling die nu onthuld werd, lijkt Williams wel terug te grijpen naar een combinatie van kleuren en lijnen die we al eerder gezien hebben op de wagen.

De sponsors zijn intussen allemaal veranderd van naam, maar als we de vorm van de lijnen en kleurvelden bekijken, dan heeft de nieuwe kleurstelling verdacht veel weg van hetgeen dat het team gebruikte midden jaren ’90. Tussen de jaren ’94 en 97 reed het team reeds met een gelijkaardige kleurstelling van blauw witte velden en twee gekleurde banden die over de neus, langs de cockpit via de sidepods naar achter liepen en een gelijkaardig kleiner motief rond het bovenste gedeelte van de motorkap.

Nu moet misschien er wel onmiddellijk bij verteld worden dat dit voor het team één van de betere periodes was, met onder andere piloten als Senna, Damon Hill, Coulthard en Villeneuve die in ’97 kampioen werd met Williams. Bij het ten einde lopen van de samenwerking met Renault, is het team steeds verder in de achterhoede verzeilt geraakt. Misschien hoopt Williams er op dat ze door terug te grijpen naar het retro design, ook de resultaten van weleer kan neerzetten.

image
image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print