“Wintertests in Europa organiseren is niet goed”

Franz Tost, de teambaas van het Toro Rosso F1 team, is niet blij dat er dit seizoen alleen maar wintertests in Europa georganiseerd worden.

In tegenstelling tot vorig jaar worden er dit jaar geen wintertests in Bahrein georganiseerd. Er wordt immers enkel in Jerez en Barcelona getest. Deze beslissing werd genomen om de kosten die de F1-teams moeten maken voor de tests te beperken.

Volgens Franz Tost schaadt dit echter de voorbereiding van de F1-teams. In Europa liggen de temperaturen waarbij getest wordt immers veel lager, waardoor de teams niet altijd een juist beeld krijgen over de wagens en het gedrag van de banden. Ook enkele rijders beklaagden zich reeds over de geringe temperaturen.

“Ik moet zeggen dat het enorm moeilijk is om onze eigen prestaties in te schatten, laat staan die van de andere teams,” aldus Tost. “Bij de races waar we veel hogere temperaturen verwachten zal de slijtage en het gedrag van de banden compleet anders zijn.”

“Persoonlijk hou ik er niet van om tijdens februari te testen in Europa. Je krijgt over allerlei technische aspecten niet de feedback die je hoort te krijgen. En je hebt die nodig om goed voorbereid te zijn voor de start van het nieuwe F1-seizoen. De test in Bahrein van vorig jaar was veel nuttiger,” besluit de teambaas van Toro Rosso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}