“WK-punt voor snelste ronde zorgde in China voor extra spektakel”

Ross Brawn was na afloop van de GP van China blij dat het extra wk-punt voor de snelste ronde opnieuw voor extra spektakel heeft gezorgd.


“Ik was vooral blij dat de nieuwe regel die dit seizoen geïntroduceerd werd effect begint te hebben,” zei Ross Brawn in zijn commentaar na het raceweekend in China.

“Het vooruitzicht op een extra wk-punt, voor zover de snelste ronde werd neergezet door een rijder die in de top tien finisht, zorgt voor wat extra spektakel tijdens het slot van een race, zeker wanneer de positie min of meer vast liggen. China was daar een mooi voorbeeld van.”

Brawn verwijst daarmee naar de snelste ronde die helemaal aan het einde door Pierre Gasly werd gereden, dit terwijl Sebastian Vettel al geruime tijd de snelste ronde achter zijn naam had staan.

De teams waren volgens Brawn druk aan het bespreken of ze alsnog voor de snelste ronde zouden gaan tegen het slot van de race. Uiteindelijk was het Pierre Gasly die in de Red Bull op een nieuwe setje banden de snelste rondetijd liet noteren.

“Het was leuk om tijdens de laatste ronde de rondetijden op het scherm te bekijken en Gasly in alledrie de sectoren persoonlijke besttijden te zien rijden en de snelste ronde te zien wegkapen van Vettel,” aldus Brawn.

“Voorafgaand aan Gasly zijn pitstop hoorde je de rijders hun mogelijkheden met het team bespreken, ook al nam niemand echt grote risico’s.”

“Het was een regel die uitgevonden werd om de fans van meer spektakel te voorzien en we hebben in China gezien dat dit werkt,” besloot Brawn.
a:0:{}
De FIA is een tender gestart voor standaard onderdelen in de F1-bolides vanaf het F1-seizoen 2021.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner