Wolff: “Kampioenschap ligt nog steeds open”

Mercedes-baas Toto Wolff is van mening dat de strijd om het kampioenschap tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton nog niet beslist is.

Lewis Hamilton had tijdens de zomerpauze een voorsprong van 19 punten op zijn teamgenoot Nico Rosberg. Na de GP van Japan is het voordeel verschoven naar Nico Rosberg met 33 punten.

Ondanks de voorsprong voor Rosberg en het feit dat er nog 100 punten te winnen zijn, blijft Wolff erin geloven dat het kampioenschap nog niet beslist is.

“De strijd om het kampioenschap is nu wiskundig gezien tussen onze twee rijders”, zegt Wolff. “Het verschil tussen hen is nu 33 punten en we zullen hen het kampioenschap laten uitvechten op het circuit. Als dit seizoen één ding heeft aangetoond, dan is het dat alles kan gebeuren. Grote veranderingen zijn dus nog steeds mogelijk. Er zijn nog steeds 100 punten te winnen en er moeten nog vier races gereden worden.”

Verder maakt Wolff van de gelegenheid gebruik om zijn team te feliciteren met de derde titel in het kampioenschap voor de constructeurs.

“Het is een verhaal van passie, gedrevenheid en een groep ongelofelijk hard werkende mensen met de wil om te winnen. En dat niet maar één keer, maar ze vinden steeds de motivatie om hun limieten verder te leggen jaar achter jaar.”

“Dit is hun moment, voor al de helden in de achtergrond die het team zo speciaal maken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022