Wordt Petrobras sponsor van Toro Rosso?

Petrobras wordt gelinkt aan Toro Rosso. Ze zouden op zoek zijn naar een nieuw team om te sponsoren. Momenteel is de naam van Petrobras terug te vinden op wagens van Williams.

De Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras wil vanaf 2017 een bijkomend team sponsoren. Daarbij zou het haar oog hebben laten vallen op Toro Rosso. Medewerkers lieten weten dat ze ook al contact hebben gehad met het team.

Petrobras is al enkele jaren een sponsor van Williams. Het Britse team maakt echter gebruik van Mercedes-motoren. Daardoor maken ze gebruik van olie en brandstof van Petronas in plaats van Petrobras, wat natuurlijk tegenstrijdig is.

Een gelijkaardige situatie zien we momenteel bij Toro Rosso , dat brandstof en smeermiddelen krijgt van Shell, ook al heeft het Cesa als sponsor. Tegelijkertijd staat al vast dat het Italiaanse team vanaf volgend seizoen motoren van Renault zal gebruiken.

“Het is wel belangrijk om eerst gesprekken te voeren met Renault voordat we details bespreken met Toro Rosso,” zeiden enkele medewerkers van Petrobras. “Ook zou dit contract niet het einde betekenen voor onze samenwerking met Williams. We willen zelfs het contract, dat eind 2016 afloopt, met het Britse team verlengen.”

Sinds 2008 heeft Petrobras geen brandstof meer geleverd in de F1. Er zal dus nog veel werk aan te pas komen vooraleer de oliemaatschappij vanaf volgend jaar weer zal kunnen leveren in de F1.
a:0:{}
Sebastian Vettel had vorig jaar geen ’thuisrace’, maar dit jaar staat de GP van Duitsland opnieuw op de F1-kalender. De Duitse Ferrari-piloot kijkt er dan ook naar uit om komend weekend op de Hockenheimring te racen.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}