WRC: Belg Thierry Neuville pakt eerste overwinning in Duitsland

Hoogdag voor de Belgische autosportliefhebber: Thierry Neuville pakt zijn allereerste overwinning tijdens de ADAC Rallye Deutschland.
image
Het is tevens de eerste overwinning voor het team van Hyundai, dat in 2014 zijn comeback maakt in het World Rally Championship. Samen met corijder Nicolas Gilsoul slaagde Neuville erin om, in tegenstelling tot andere toppers als Sebastien Ogier en Jari-Matti Latvala, zijn Hyundai i20 WRC op de baan te houden en zo voor het eerst sinds François Duval in Australië 2005 een zege in het WRC op zijn naam te schrijven.

De rally van Duitsland betekent voor Neuville en Gilsoul ook de derde podiumplaats van het seizoen. Hyundai teamgenoten Dani Sordo en Marc Marti eindigen als tweede. Andreas Mikkelsen en Ola Floene nemen de laatste podiumplaats voor Volkswagen voor hun rekening.

Bij aanvang van de derde dag stond Thierry Neuville nog als derde genoteerd, maar een crash van eerst Jari-Matti Latvala, en even later Kris Meeke brachten onze landgenoot op twee klassementsproeven van het einde aan de leiding van de rally.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print