Wurz wordt test-en reserverijder bij Honda

Alexander Wurz nam dan toch geen definitief afscheid van de F1 toen hij na Grote Prijs van China 2007 besloot niet langer voor Williams te rijden. De ervaren Oostenrijker zal test- en reserverijder worden bij Honda. Wurz hoopt dat hij Honda terug hogerop te grid kan helpen.

"Ik ben zeer blij dat ik bij Honda Racing F1 kom aan het begin van een spannende periode voor het team. Mijn vorige 3 teams waren allemaal wereldkampioenschap winnaars en ik hoop dat ik Honda kan helpen bij het verwezenljken van haar ambities."

Ook de nieuwe teambaas van Honda, Ross Brawn was zeer tevreden.

"We zijn zeer blij dat we Alex kunnen verwelkomen bij Honda F1 Racing Team en we zijn vooral blij dat we één van de meest ervaren rijders in de Formule 1 hebben aangetrokken naast ons raceduo Jenson Button en Rubens Barrichello. Alex heef 11 jaar ervaring op het hoogste niveau van de sport en hij heeft de kennis die onmisbaar zal blijken om onze ambitie om een competitief team te zijn in 2008, te verwezenlijken."

Wurz reed vorig jaar bij Williams, voorheen was hij testrijder voor Mclaren en racerijder voor het toenmalige Benneton. Hij zal voor het eerst met de Honda rijden op het circuit van Valencia op 22 januari.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print