Yamamoto rijdt resterende races voor Hispania

Sakon Yamamoto zei al eerder dat hij alle overgebleven races wil rijden en dat is nu ook bevestigd. Het is niet bekend welke rijder er plaats moet maken voor de “derde rijder”.
In de aanloop naar de grote prijs van Groot-Brittannië raakte bekend dat Bruno Senna zijn zitje bij HRT voor één race moest afstaan. Zijn plaats werd ingenomen door de reserverijder van het team, Sakon Yamamoto. In de volgende drie raceweekends was het Karun Chandhok die moest toekijken hoe de Japanner in zijn wagen reed.

Yamamoto maakte al eerder bekend dat hij de volgende zes grote prijzen afwerkt. “Ik zal alle overgebleven races rijden.” verklaarde de Japanner. “Wie ik vervang weet ik niet, want die beslissing ligt bij het team.”

Nu bevestigt teambaas Colin Kolles. “Ik ben tevreden over onze resultaten.” klinkt het bij Kolles. “In Spa behaalden we onze beste startplaatsen. Ook in de race hadden we een goed racetempo. Sakon kon toen gelijke rondetijden laten noteren met Timo Glock (Virgin) en Heikki Kovalainen (Lotus).”

Ook zouden er door de goede resultaten potentiële sponsors voor de deur staan. “We zijn sterk verbeterd en het blijft ook beter gaan. We zijn al bezig met volgend seizoen, maar natuurlijk is alle steun welkom en mooi meegenomen”

Yamamoto werkte al samen met Kolles toen hij Christijan Albers mocht vervangen bij Spyker. Eerder kreeg hij al een kans bij Super Aguri na het ontslag van Frank Montagny. Meegebrachte sponsorgelden leveren je dus wel een zitje op in een kleiner team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021