Yuki Tsunoda: “De weegbrug heeft mijn kwalificatie verkloot!”

Red Bull Content pool
Red Bull Content pool

F1-rookie Yuki Tsunoda kende een erg frustrerende kwalificatie. De Japanner sneuvelde al in Q1 en dat viel volgens hem deels toe te schrijven aan de weegbrug van de FIA. Tsunoda was immers één van de rijders die lukraak gecontroleerd werd.

Tsunoda geeft echter ook toe dat het feit dat er slechts één oefensessie was voorafgaand aan de kwalificatie niet echt geholpen heeft, het maakte alles voor hem als nieuwkomer alleen maar moeilijker.

“Na slechts één oefensessie ging de kwalificatie sowieso moeilijk zijn,” vertelde de Japanner na afloop.

“Na de eerste oefensessie raakte ik pas vertrouwd met het circuit, maar ik had enorm veel verkeer en slaagde er nooit in om een perfect rondje bij elkaar te rijden.”

“Het is erg jammer dat ik in Q1 al sneuvelde, maar alles zat enorm dicht op elkaar en uiteindelijk ondervond ik tijdens mijn laatste snelle ronde opnieuw problemen met verkeer.”

Tot slot was Tsunoda ook gefrustreerd omdat hij één van de wagens wag die lukraak gekozen werd om op de weegbrug van de FIA gecontroleerd te worden.

“Die weegbrug heeft alles verkloot,” vertelde een gefrustreerd Tsunoda die 52 seconden stil moest staan en daarmee kostbare tijd verloor in Q1.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed