Yuki Tsunoda haalt idool Fernando Alonso in tijdens eerste F1-race: “Een erg emotioneel moment”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Met zijn 1m59 is Yuki Tsunoda waarschijnlijk de kleinste F1-piloot ooit maar dat weerhoudt de kleine Japanner er niet van om tijdens zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport nu al grootste prestaties neer te zetten. Tsunoda finishte tijdens de GP van Bahrein in de punten en slaagde er zelfs in om zijn idool Fernando Alonso in te halen en dat maakte toch wel wat emoties bij hem los.

“Het was een beetje een emotioneel moment,” aldus Tsunoda. “De laatste keer dat ik Alonso zag racen was 13 jaar geleden. Ik was naar hem aan het kijken op de Fuji Speedway toen hij voor McLaren en Renault reed. Ik ben erg trots.”

“Ik was erg blij toen ik hem inhaalde. Uiteraard is het niet in dezelfde wagen maar ja ik was blij.”

Tsunoda mag dan wel één van zijn grote idolen ingehaald hebben tijdens de race, de kleine Japanner beseft maar al te goed dat hij zelf nog veel leerpunten heeft die beter kunnen.

“Ik was teleurgesteld over mijn eerste ronde,” blikt Tsunoda terug op zijn eerste officieel rondje tijdens een F1-race.

“Ik verloor te veel plaatsen tijdens de eerste ronde en vervolgens vergde het te veel tijd om die plaatsen goed te maken. Ik ben blij dat ik tijdens mijn eerste race in de punten ben gefinisht.”

Tsunoda slaagde er tijdens zijn eerste F1-race dus in om meteen in de punten te finishen, iets waar maar weinig rijders tijdens hun F1-debuut in slagen. De kleine Japanner is nu al razend populair bij de F1-fans en het enthousiasme rond zijn persoon en prestaties op de baan zal volgens ons alleen maar groeien.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022