Yuki Tsunoda: “Ik wil de strijd met Ferrari aangaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn gridpenalty slaagde Yuki Tsunoda erin om de eerste van twee races op de Red Bull als tiende in de punten te finishen. Zijn ambities reiken echter verder want de kleine Japanner wil de strijd met Ferrari aangaan.

Door zijn gridpenalty moest Tsunoda drie plaatsen achteruit op de startgrid. Van op de elfde plaats slaagde Tsunoda er dus in om in de punten te finishen maar hij is er van overtuigd dat hij zonder gridpenalty veel hoger had kunnen eindigen.

“Over het algemeen was het een mooie stap vooruit,” aldus Tsunoda. “De snelheid is er duidelijk al, nu moeten we ons zo goed mogelijk voorbereiden voor de tweede race in Oostenrijk en alles goed voor elkaar krijgen om zoveel mogelijk punten te behalen.”

Tsunoda is van mening dat zijn bandenmanagement afgelopen weekend al een heel stuk beter was dan de race ervoor op het circuit van Paul Ricard. Tsunoda scherpt dan ook zijn ambities duidelijk aan.

“In Paul Ricard zaten mijn banden er helemaal door maar hier was ik mijn banden beter aan het managen en ging het goed. Dit was dan ook een goede stap, en ik mag misschien niet vergelijken met Ferrari, maar Ferrari had echt een zeer goede snelheid tijdens de race.”

“Ik denk dat we in de toekomst met Ferrari moeten strijden in de strijd voor het kampioenschap bij de constructeurs. Dus ja, we moeten harder pushen, maar ik denk dat ik de snelheid in me heb, zeker tijdens de kwalificatie. Dus we moeten het volgend weekend perfect doen.”