Yuki Tsunoda na zijn crash in Imola: “Ik heb belangrijke lessen geleerd voor de komende races”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Na zijn zeer sterke debuutrace in Bahrein verliep Yuki Tsunoda zijn tweede raceweekend in Imola veel minder goed. De Japanner ging tijdens de kwalificatie in de fout en maakte een zware crash. Tsunoda heeft uit zijn moeilijk raceweekend in Imola naar eigen zeggen verschillende lessen getrokken.

“Ik heb in Imola veel geleerd,” vertelt Tsunoda in de preview van AlphaTauri van de Portugese GP. “Het was het tegenovergestelde van Bahrein, een raceweekend dat zeer goed verliep.”

“Ik had erg hoge verwachtingen voor Imola en ook het team had die. Alles verliep erg vlot tijdens de oefensessies maar vervolgens maakte ik een grote fout tijdens de kwalificatie wat dan weer betekende dat ik een moeilijke race had.”

Tsunoda zijn crash in Imola was erg stevig aldus de Japanner zelf.

“Ik heb in geen twee jaar zo’n stevige crash gehad, dit is dan ook een les die ik kan leren voor de volgende races,” aldus Tsunoda.

“De race was ook de eerste keer dat ik met een F1-bolide in de regen reed en op de intermediates was het erg tricky rijden, ik moest dan ook geleidelijk aan mijn snelheid verder opbouwen.”

Net als de meeste andere circuits is ook het circuit in Portugal nieuw voor Yuki Tsunoda maar de Japanner probeert zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het raceweekend in Portimao.

“Het circuit in Portugal is nieuw voor mij,” blikt Tsunoda vooruit naar komend raceweekend. “Ik weet niet goed wat ik moet verwachten, al heb ik wel al enkele simulaties op de simulator gedaan en ik heb ook gekeken naar de race van vorig jaar.”

Voor Tsunoda wordt de race in Portimao de kennismaking met een circuit dat voor hem volledig nieuw is.

“Ik denk dat het een tricky circuit op het vlak van baanlimieten kan zijn, ik zal mijn snelheid dan ook geleidelijk aan opbouwen,” blikt Tsunoda vooruit.

“Het zal een compleet andere situatie zijn dan tijdens de eerste twee raceweekends, aangezien ik voorafgaand aan het raceweekend al veel in Bahrein en Imola had gereden.”

“Tijdens de oefensessies hoop ik heel wat ronden te kunnen rijden zodat ik me zo snel mogelijk aan het circuit kan aanpassen en zodat ik hopelijk goed voorbereid ben op de kwalificatie.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022