“Zandvoort vormt op F1-kalender 2021 een triple header met Spa-Francorchamps en Monza”

Volgens ‘Auto Motor und Sport’ krijgen we een F1-kalender 2021 met maar liefst 23 races. Opvallend daarbij is dat de GP van Nederland niet in mei zal plaatsvinden maar pas in het najaar.


De voorlopige F1-kalender 2021 met 23 races werd voorgesteld aan de F1-teams, zo bericht ‘Auto Motor und Sport’. Het seizoen zou opnieuw beginnen in Melbourne waarmee eerdere berichten over een mogelijk seizoensbegin in Bahrein worden tegengesproken.

Opvallend is echter vooral dat de eerste F1-race in Nederland in jaren opnieuw uitgesteld zou worden. Nadat de race door het coronavirus in mei van dit jaar niet kon doorgaan besloten de organisatoren om dit jaar geen race zonder publiek te laten doorgaan.

Ze gaven immers de voorkeur aan een race met publiek, zeker gezien het feit dat het de eerste GP van Nederland sinds 1985 zou zijn en het circuit Zandvoort hiervoor volledig gerenoveerd werd. Er werd dan ook vooral gekeken naar mei 2021 voor een nieuwe datum maar ook dat plan lijkt niet door te gaan.

Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zou de GP van Nederland pas in september op de kalender komen te staan en samen met Monza en Spa-Francorchamps een zogenaamde ‘triple header’ vormen. Er zou met de F1-race in Singapore, Japan en Rusland trouwens nog een tweede triple header gepland staan.

Naar de reden voor september als tijdstip voor de ‘Dutch GP’ is het niet ver zoeken. Gezien de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus wil men in Nederland absoluut vermijden dat de terugkeer van Nederland op de F1-kalender voor het tweede jaar op rij niet zou kunnen doorgaan.

Opmerkelijk is dat er met 23 races op de kalender sprake is van een zeer volle F1-kalender zonder dat er een plan B is. Daarvoor had één van de aanwezige teambazen naar verluidt een alleszeggende uitleg: “Nog zo’n seizoen en we zijn allemaal failliet”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print