“Zeer moeilijk om bij Williams kampioen te worden”

Valtteri Bottas is van mening dat het bijzonder moeilijk is om bij Williams wereldkampioen te worden.

Valtteri Bottas, zijn naam wordt de voorbije weken steeds nadrukkelijker genoemd als mogelijke kandidaat om Kimi Raikkonen op te volgen bij Ferrari. De Fin hield zich de voorbije weken echter redelijk op de vlakte wat deze geruchten betreft.

Bottas heeft nog een contract bij Williams tot en met eind 2016, al is een vroegtijdig vertrek uiteraard steeds mogelijk. Vraag is vooral waar Bottas zijn toekomst ligt want de Fin vormt de sleutel tot de rijderskeuze van heel wat teams voor het komende seizoen, dat liet ook zijn teamgenoot eerder al weten (Lees: Massa: “Bottas is schakel in rijdersmarkt”).

De Fin zelf is nog steeds van mening dat Williams opnieuw wereldkampioen kan worden, al twijfelt Bottas sterk of dat de komende jaren al kan.

“Williams is al vaak wereldkampioen geworden. Ik heb altijd gezegd dat er geen enkele reden is waarom ze dat niet opnieuw kunnen worden, maar momenteel is het erg moeilijk,” zei Bottas tegenover F1i. “Zoals iedereen weet zijn er teams die over een veel groter budget beschikken. Mercedes domineert en Ferrari bevindt zich momenteel iets voor ons. Het is dan ook niet eenvoudig momenteel, maar ik ga niet zeggen dat het onmogelijk is.”

Over zijn toekomst wil Bottas echter niet veel lossen.

“In de Formule 1 kan alles enorm snel veranderen en indien er zich opportuniteiten aandienen dan moet je daar soms voor gaan. Je moet je echter ook op het juiste moment op de juiste plaats bevinden. Waar je je ook bevindt, hoe lang je ook ergens bent, ik ga steeds voluit en stel alles in het werk om het team en de wagen beter te maken,” besluit Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}