Zeer zware crash Sergio Perez tijdens kwalificatie – update

Sergio Perez heeft een zeer zware crash gemaakt tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco.
De Mexicaan crashte rechts tegen de vangrail bij het uitkomen van de tunnel. Vervolgens schoof zijn wagen zijdelings tegen een erg hoge snelheid tegen de schuimwand die aan de chicane staat ter afscherming van de splitsing van de baan die daar is.

Vanochtend crashte Nico Rosberg nog op dezelfde plaats, maar de Duister kende het geluk dat hij net naast de schuimwand en splitsing belandde. Rosberg zijn wagen werd vanochtend wel gekatapulteerd door de dwarse kerbstones die er lagen om het afsnijden van de chicane te verhinderen. Gelukkig werden deze na de crash van Rosberg uit veiligheidsoverwegingen verwijderd. Mochten deze dwarse kerbstones er nog gelegen hebben, dan was de crash mogelijk nog erger geweest zijn.

Perez werd uit de wagen gehaald door het extractieteam en afgevoerd naar het ziekenhuis.

De volledige medische toestand van Perez is nog onduidelijk. Wel zou de Mexicaan na de crash reeds bij bewustzijn geweest zijn en klagen over veel hoofdpijn. Zijn eerste woorden heeft hij reeds gesproken en die waren ondermeer: “Ik wil morgen zeker racen”. Dat lijkt echter zeer onwaarschijnlijk en wordt uiteraard beslist door de artsen.

Volg dit bericht zeker, aangezien er regelmatig updates zullen volgen.
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”perez_mon11_costuum.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print