“Zege met Renault-motor is een goede motivatie voor McLaren”

Fernando Alonso vindt dat de zege van Daniel Ricciardo in China een motivatie moet zijn voor McLaren. De Australiër heeft achterin zijn Red Bull namelijk ook een klantenmotor van Renault.


Hoewel ze dezelfde krachtbron delen is het verschil tussen de teams van Red Bull en McLaren aanzienlijk te noemen. Terwijl Ricciardo de race op zijn naam wist te schrijven zag Fernando Alonso pas dertig seconden later de zwart wit-geblokte vlag op de zevende stek, de Spanjaard kan niet anders dan toegeven dat ze een tandje moeten bijsteken.

“Het zou een beetje te optimistisch geweest zijn om te verwachten dat we hier gingen winnen,” reageerde Alonso op de vraag of hij teleurgesteld was.

“Langs de andere kant toont dit wel het potentieel van onze krachtbron en dat is een goede motivatie voor ons. Het toont aan dat we ermee, in combinatie met een goed chassis, in de voorste gelederen kunnen vechten.”

“We zijn er nog niet. We hebben nog een kloof te dichten en we moeten nog hard aan ons chassis werken.”

“Het is duidelijk waar we moeten verbeteren, zonder enige twijfel. Maar tegelijkertijd doen we op zondag onze job en scoren we zoveel punten als mogelijk voor het team.”

Alonso staat na drie races zesde in de stand om de wereldtitel met 22 punten en daar is hij niet ontevreden over. Hij vindt dat hij tot nu toe het maximale eruit heeft weten halen.

“Ik denk dat we op zondag wel resultaten kunnen voorleggen om verschillende redenen,” gaat Alonso verder. “Soms hebben we wat geluk, soms hebben we een goede strategie en soms hebben we snelle pitstops.”

“Maar zoals ik eerder al zei moeten we ons blijven verbeteren want we horen nog niet bij de kopgroep. Vandaag wint er een Renault-motor en dat moet een motivatie zijn voor ons,” besluit de Spanjaard.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne vinden we op een dertiende stek terug na de race en hij sluit zich aan bij Alonso.

“Dit jaar zijn er geen excuses. Red Bull laat zien dat het mogelijk is om races te winnen. Er is nog veel werk en het is aan ons om het beter te doen,” besluit Vandoorne.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA