Zeven personen gearresteerd nadat ze bij begin GP van Groot-Brittannië protesteren op F1-circuit 

Twitter
Twitter

Zoals we gisteren reeds berichtten vond er tijdens het begin van de GP van Groot-Brittannië een protest plaats op het circuit. De politie van Northamptonshire bevestigde dat er uiteindelijk zeven personen gearresteerd werden.

Op vrijdag liet de politie reeds weten dat ze betrouwbare informatie verkregen hadden dat er plannen waren om tijdens de race op zondag het circuit van Silverstone te bestormen voor het organiseren van een protest. De politie riep op om af te zien van het protest en geen mensenlevens in gevaar te brengen.

“Ik ben bijzonder teleurgesteld dat deze groep mensen onze waarschuwingen heeft genegeerd en de gevaarlijke beslissing heeft genomen om op het circuit te gaan,” aldus Tom Thompson van de politie van Northampshire.

“We boden de mogelijkheid aan om een vredevol protest te organiseren in plaats van het leven van de rijders, marshalls en vrijwilligers op het spel te zetten. Het is enorm teleurstellend dat ze deze beslissing namen.”

Door de zware crash van Guanyu Zhou kwam het protest niet in beeld en werd mogelijk erger vermeden omdat we bijna onmiddellijk een rode vlag kregen. Charles Leclerc zag tijdens zijn eerste ronde enkele mensen in oranje t-shirts langs de zijkant van het circuit lopen.

“Ik dacht dat het marshalls waren omdat ze oranje kledij aanhadden,” aldus Leclerc. “Vervolgens zag ik dat er zaken op geschreven waren.Ik kon echter niet lezen wat, daarvoor reden we te snel.”

Opvallend was echter vooral wat Lewis Hamilton na afloop van de race tegenover de media vertelde.

“Ik hou ervan wanneer mensen voor de planeet strijden en we hebben meer zo’n mensen nodig,” aldus Hamilton die met zijn uitspraak de wenkbrauwen deed fronsen. Mercedes kwam vervolgens met een statement waarin het de woorden van Hamilton trachtte te verduidelijken en in de juiste context trachtte te plaatsen.

“Lewis steunde het idee dat iedereen het recht heeft om te protesteren maar niet de manier waarop ze dit deden, een manier die de veiligheid in gevaar bracht.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print