“Zieke Hamilton zou bewonderd moeten worden”

Mercedes-teambaas Toto Wolff benadrukt dat Lewis Hamilton bewonderd zou moeten worden voor het feit dat hij, ondanks het feit dat hij ziek was, afgelopen weekend toch deelnam aan de GP van Duitsland.


De regerende wereldkampioen voelde zich afgelopen weekend niet goed, hij vertoonde zelfs in die mate griepverschijnselen dat ze bij Mercedes gevraagd hadden aan reserverijder Esteban Ocon om zich klaar te houden.

Desalniettemin was het Hamilton die op zaterdag de pole veroverde. De race viel letterlijk en figuurlijk in het water maar Toto Wolff wist dat zijn rijder ver van zijn topvorm verwijderd zat.

“Ik denk dat hij niet gezond was, hij was het hele weekend niet gezond,” aldus de Mercedes-teambaas. “Ik denk dat hij er alles aan gedaan heeft om zichzelf zo goed als mogelijk klaar te stomen voor de race.”

“Velen van ons zouden zelfs niet overwogen hebben om in een raceauto te stappen maar hij heeft het gedaan. Hij voelde zich vandaag ook wel beter maar je kan fysiek niet op je best zijn als je een paar dagen ziek bent geweest.”

“Dat gezegd zijnde heeft hij geprobeerd om door te zetten en dat moet bewonderd worden.”

Dankzij de tijdstraf voor de Alfa’s wist Hamilton zelfs nog twee punten te sprokkelen na een veeleisende race die volgens de Brit op mentaal vlak veel zwaarder doorwoog dan op fysiek vlak.

Hij kijkt er naar uit om een paar dagen rust in te bouwen naar de GP van Hongarije om de batterijen weer wat op te laden.

“Een regenrace is mentaal veel uitdagender en dit weekend was zowel fysiek als mentaal uitdagender voor mij.”

“Ik ben ook maar een mens, ik heb er eigenlijk niets meer over te vertellen. Het was een fout en fouten gebeuren nu eenmaal.”

“Ik heb mijn activiteiten voor de volgende dagen geannuleerd. Ik ga waarschijnlijk gewoon naar huis en een paar dagen slapen om zo dit dipje te overwinnen.”

“Het verbetert niet echt spectaculair maar ik hoop dat het dat de komende dagen wel doet. Gezondheid is zo enorm belangrijk en ik ga er alles aan doe om zo gezond mogelijk aan de start van de volgende race te komen,” besloot Hamilton.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022