Ziekenhuis spert toegang tot medische gegevens Michael Schumacher

Weinig updates over de medische toestand van Michael Schumacher maar wel een opmerkelijk nieuwtje uit het ziekenhuis waar Michael Schumacher behandeld wordt.
Het ziekenhuis dreigde de voorbije week met een boycot voor journalisten nadat het te veel problemen ondervond. Bij momenten zou ook de inrit tot de spoedafdeling gehinderd worden. Ook de familie lanceerde de voorbije dagen een oproep aan de journalisten om het ziekenhuis te verlaten. Blijkbaar zit datzelfde ziekenhuis echter ook intern met specifieke problemen.

Opmerkelijk is nu immers dat het ziekenhuis van Grenoble de medische gegevens van Michael Schumacher heeft afgeschermd in haar systemen. De maatregel komt er nadat zou gebleken zijn dat heel wat medewerkers van het ziekenhuis de medische gegevens van de Duister hebben ingekeken.

Blijkbaar kan al het medisch personeel van het ziekenhuis in Grenoble de gegevens van alle patiënten, waaronder dus ook die van Schumacher, zomaar inkijken. En dat hebben blijkbaar heel wat medewerkers ook daadwerkelijk gedaan. In het ziekenhuis van Grenoble werken meer dan 1 600 mensen. Het ziekenhuis heeft nu ingegrepen en ervoor gezorgd dat niet iedereen nog zomaar aan de medische gegevens van Michael Schumacher geraakt.

“Veel mensen hebben ingelogd en de hersenscans van Michael bekeken,” zei een medewerker van het ziekenhuis tegenover het Duitse BILD. ”

Het ziekenhuis zou ook tot twee maal toe een email verstuurd hebben waarin duidelijke instructies staan over het raadplegen van medische gegevens van patiënten.

“Het lijkt nodig te zijn om eraan te herinneren dat enkel behandelende artsen medische gegevens van patiënten mogen raadplegen,” luidde het in een email op datum van 4 januari.

Momenteel zouden enkel nog hoofdartsen met hun persoonlijke toegangscode de medische gegevens kunnen raadplegen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print