Zien we Guenther Steiner nog terugkeren als teambaas in de F1?: “In die situatie wil ik het doen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Eind vorig jaar moest Guenther Steiner noodgedwongen afscheid nemen van de Formule 1. Haas verlengde zijn contract niet als teambaas maar helemaal verdwenen is hij niet want hij treed op als expert voor de Duitse tv-zender ‘RTL’. Maar zien we Steiner ooit terugkeren als teambaas in de F1?

In gesprek met David Coulthard en Eddie Jordan tijdens de ‘Formula for Success podcast’ laat Steiner verstaan dat hij een eventuele terugkeer als F1-teambaas niet uitsluit. Steiner wil alleen maar terugkeren als teambaas wanneer de juiste opportuniteit zich aandient.

“Ik geniet van wat ik nu doe want ik heb zoveel geleerd wat in de toekomst een voordeel voor mij kan zijn,” antwoordde Steiner wanneer hem naar zijn toekomst wordt gevraagd. “Het volgende grote ding kan voor mij een nieuw project zijn rond een nieuw of een bestaand team en dat naar het podium brengen.”

Steiner geeft toe dat hij de Formule 1 mist maar hij wil graag alleen maar in een nieuw ‘avontuur’ stappen wanneer dat project kan uitgroeien tot een succesverhaal.

“Ik heb het gedaan, ik heb mijn stempel gedrukt op de F1 en mijn ’t-shirt gekregen’, ik kijk vooruit. Wanneer ik iets kan doen waarbij ik succesvol kan zijn, en succes betekent momenteel podiumplaatsen behalen, dan zal ik het doen. Mocht dat niet het geval zijn dan ben ik blij met wat ik momenteel doe.”