Zo moest de nieuwe wagen van Team Lotus eruit zien

Team Lotus zal in wagen blijven rijden die een groen-gele livery heeft, maar dat was aanvankelijk niet de bedoeling.
Oorspronkelijk had Team Lotus een wedstrijd uitgeschreven waarbij de F1-fans een nieuwe livery voor de wagen konden ontwerpen. Die livery zou bestaan uit zwart met goud, naar analogie met de wagens waarop vroeger bij Lotus John Player Special stond.

De winnaar van de wedstrijd zou vervolgens als één van de eersten de nieuwe bolide met zijn ontwerp over een circuit zien rijden. Dat zou bij de eerste test van de nieuwe wagen van Team Lotus zijn.

Onlangs liet Tony Fernandes via zijn Twitter-account verstaan dat er toch afgeweken werd van het origineel concept: “Na lang beraad hebben Riad en Mike beslist om in het geel met groen te blijven racen.”

Fernandes liet toen wel weten dat er alsnog een winnend ontwerp zou worden gekozen. Het ontwerp dat won is dat van Raphael Campos. Zijn werk is niet geheel voor niets geweest want er zal op zijn minst een showcar met zijn ontwerp gemaakt worden.

image

Aan u om binnenkort te oordelen wat u het mooiste ontwerp vindt: Bovenstaand ontwerp of de uiteindelijk gepresenteerde wagen in geel en groen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021