“Zonder overwinningen zou ik mijn racezitje kwijt geweest zijn”

Valtteri Bottas is er van overtuigd dat een seizoen zonder overwinningen er voor zou gezorgd hebben dat hij volgend jaar niet meer voor Mercedes zou racen.


Tijdens zijn eerste seizoen bij Mercedes behaalde Valtteri Bottas meteen drie overwinningen maar het tweede seizoen dat daarop volgde was veel minder goed. De Fin won in 2018 immers geen enkele race en eindigde het seizoen op een teleurstellende vijfde plaats.

Bottas moest er dit jaar dan ook absoluut voor zorgen dat dergelijke prestatie niet herhaald zou worden. Met vier overwinningen en een tweede plaats in het F1-kampioenschap was het voorbije seizoen inderdaad stukken beter.

Volgens Bottas was dat ook noodzakelijk om zijn racezitje bij Mercedes te behouden.

“Indien ik een gelijkaardig seizoen zoals in 2018 zou hebben dan denk ik niet dat Mercedes verder met me had willen samenwerken,” zei Bottas tegenover ‘Motorsport.com’. “Dat is hoe de Formule 1 werkt.”

Volgens Bottas voelt hij zich nu over het algemeen veel beter, wat we ook aan zijn resultaten op de baan zien.

“Het is zo belangrijk voor mezelf alsook voor mijn algemeen goed gevoel. Ik beleefde nu veel meer plezier tussen de races en was veel meer verliefd op de sport, iets wat eind vorig jaar veel minder het geval was.”

“Nu kan ik tevreden zijn en zeggen dat er nog heel veel jaren in de Formule 1 voor me liggen. Hopelijk kan ik daarbij evenveel vooruitgang boeken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021