Zorgt belastingcontrole ervoor dat Lewis Hamilton niet geridderd zal worden?

Of Lewis Hamilton op de lijst van kandidaten zal komen om in 2021 geridderd te worden zal afhangen van een controle van de belastingstatus van de zevenvoudig F1-kampioen.


Afgelopen weekend veroverde Lewis Hamilton in Turkije zijn zevende wereldtitel en daarmee komt hij op gelijke hoogte met recordhouder Michael Schumacher. Over het feit of hij nu de grootste aller tijden is werd de laatste tijd al veel gezegd en geschreven maar men kan niet om het feit heen dat hij tot een select kransje uitzonderlijke kampioenen behoort.

Door zijn uitzonderlijke prestaties wil men Lewis Hamilton voordragen voor het ridderschap in 2021 maar het feit dat hij in belastingparadijs Monaco woont zou wel eens een struikelblok kunnen vormen. Voorstanders beweren alvast dat Hamilton vorig jaar bij de top vijfduizend van de belastingbetalers hoorde in het Verenigd Koninkrijk.

David Richards, voorzitter van ‘Motorsport UK’ heeft een brief geschreven naar de Britse premier Boris Johnson om de zaak van Lewis Hamilton te verdedigen.

“Het zou totaal verkeerd zijn voor het Verenigd Koninkrijk om Lewis een prijs te ontzeggen die past bij zijn historische prestaties vanwege de plaats die hij kiest om te wonen of te werken of omdat zijn fiscale status verkeerd is begrepen. Lewis is een wereldwijd icoon.”

Boris Johnson liet langs zijn woordvoerder weten dat hij het fantastisch vindt wat Lewis Hamilton gepresteerd heeft en dat iedereen die in aanmerking voor een prijs komt een paar controles moet ondergaan.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print