Zorgt FIA-onderzoek voor exit van Renault?

Formule 1 CEO Bernie Ecclestone verklaarde onlangs aan de pers dat hij samen met de FIA zal zorgen voor een zware straf indien het gerucht juist is dat Nelson Piquet opzettelijk crashte op Singapore in 2008.
Het Braziliaanse Globo TV zou in het bezit zijn van de nodige bewijzen maar ook de radiogesprekken van destijds zouden een grote bijdrage in het onderzoek van de FIA kunnen betekenen. Mogelijk wil de Braziliaanse televisiezender op deze manier gewoon de Franse renstal in negatief daglicht brengen en dat omwille van het onslag van Piquet enkele weken geleden. Teambaas Flavio Briatore staat nogal bekend om zijn arrogantie maar hopelijk zal zijn manier van handelen ditmaal niet tot de exit van Renault zorgen, want dat denken enkele insiders alvast.

De meeste feiten in de F1 zijn vaak onstaan als een gerucht en indien het Braziliaanse verhaal daadwerkelijk meer dan een gerucht zou zijn heeft Flavio Briatore nog maar eens een sterkere tegenstander ontmoet. Enkele weken geleden kon Nelson Piquet niets meer goed doen voor Briatore en op een zeker ogenblik verliet de Italiaan het circuit terwijl Piquet nog aan het racen was. De aandacht van Briatore voor Piquet was op arrogante manier verdwenen en dat wordt hem in Brazilië duidelijk niet in dank afgenomen. Volgens Ecclestone zijn zowel Renault als Piquet alvast even strafbaar als het gerucht kan bewezen worden.

“Als blijkt dat het verhaal juist is dan zouden er wel eens grote problemen kunnen ontstaan. Als het waar is dan moeten we de situatie ook echt serieus nemen maar het zou best kunnen dat het enkel bij een gerucht blijft. Voor de F1 op zich is dit geen goede reclame want veel mensen wedden op onze rijders of teams en dit verhaal brengt hun in de toekomst in twijfel. We konden dit verhaal zeker missen want als Renault voor de exit kiest zitten we nog verder van huis”.


“Het ziet er toch maar allemaal vreemd uit en ik weet momenteel niet of het leugens zijn of de waarheid is maar het onderzoek loopt. Indien men kan bewijzen dat Piquet opzettelijk crashte zou de Franse renstal het best wel eens voor bekeken kunnen houden met de F1 en dat is ook niet meteen de bedoeling van ons onderzoek. Wat Piquet betreft zou hij volgens mij evenveel schuld treffen want je gaat immers ook niet vrijuit als je voor iemand een bank gaat overvallen”, aldus Bernie Ecclestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}