“Zuid-Korea staat op F1-kalender om rechtszaak te vermijden”

Voor velen was het een verrassing dat Zuid-Korea op de F1-kalender staat, maar volgens Bernie Ecclestone is er een perfect logische verklaring voor.

Iedereen was verbaasd toen de definitieve F1-kalender gepubliceerd werd en Zuid-Korea plots op de kalender stond. Volgens sommigen staat de race onder voorbehoud op de F1-kalender zodat de kalender meer dan twintig races telt en dit de mogelijk biedt om een extra motor te gebruiken komend seizoen.

Bernie Ecclestone heeft nu echter een andere verklaring . Volgens Ecclestone zijn er contractuele bepalingen die er voor gezorgd hebben dat de race op de kalender staat.

“De organisatoren hebben liever niet dat de race doorgaat,” aldus Ecclestone. “We hebben een contract met Zuid-Korea en we moeten de race op de kalender plaatsen. Indien we dat niet gedaan hadden dan zouden ze ons kunnen aanklagen. We hebben hen een jaar van de kalender gehouden in de veronderstelling dat ze zouden terugkeren.”

Het ziet er dan ook naar uit dat de GP van Zuid-Korea inderdaad niet zal doorgaan, al is het nu nog de vraag of de teams en rijders inderdaad een extra motor zullen krijgen om het F1-seizoen 2015 af te werken. Indien dat niet het geval is dan zullen ze het seizoen moeten afwerken met vijf motoren. Het voorbije seizoen waren dat er nog zes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print