“107% is geen probleem meer voor HRT”

De 107%-regel, tijdens de eerste kwalificatie van het seizoen zorgde hij er nog voor dat beide rijders van Hispania Racing niet konden deelnemen aan de race. Dat zou in de toekomst echter geen probleem meer mogen vormen.
In Australië reden beide rijders voor het eerste met de nieuwe wagen van Hispania en dat was eraan te merken. Slechte kwalificatie, niet binnen de 107% van de pole en dus geen race. Ondertussen ziet het er allemaal al stukken beter uit voor Liuzzi en Karthikeyan.

Liuzzi kwalificeerde zich als 23ste op een halve seconde van de Virgin van Timo Glock. Een erg bemoedigend resultaat voor de Italiaan die nu samen met het team hoopt om Marussia Virgin bij te benen. Dat zal echter niet eenvoudig zijn aangezien Marussia Virgin in Turkije over een gans pakket aan updates zal beschikken.

“We konden de kloof met Virgin verkleinen, wat ook ons doel is. Rekening houdende met het feit dat we niet al onze nieuwe ontwikkelingen gebruikten was het een goede kwalificatie,” zei Liuzzi in een reactie.

“Nu moeten we echt pushen tegen Turkije. Ik hoop dat we het de Virgins deze keer moeilijker kunnen maken dan in Maleisië.”

Ook de 107%-regel mag in de toekomst dus geen probleem meer vormen.

“We hebben getoond dat we competitief zijn op zowel de harde als de zachte banden. De 107%-regel mag dan ook geen probleem meer voor ons vormen. We moeten ons nu focussen op de verdere ontwikkeling van de wagen en het finishen voor onze tegenstanders.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print