Petrov viel uit door probleem met luchttoevoer motor

Vitaly Petrov veroorzaakte een rode vlag nadat hij zijn wagen op de baan parkeerde omwille van technische problemen. Lotus Renault denkt nu te weten waarom de Rus problemen ondervond.
Petrov reed tijdens Q2 een tijd die goed was voor het derde deel van de kwalificatie maar daaraan kon de Rus niet deelnemen. Vlak nadat hij zijn persoonlijke besttijd reed kreeg Petrov immers problemen.

Hij probeerde nog te schakelen en gas te geven maar uiteindelijk stierf het geluid van zijn motor en daarmee ook de aandrijving van de wagen. Opmerkelijk was wel dat Petrov zijn wagen niet aan de kant parkeerde maar stil viel op de baan. De Rus hoopte waarschijnlijk om de pits nog te kunnen bereiken maar toen de baan licht bergop ging was het over en uit voor Petrov.

Volgens Renault was het alvast geen probleem met de versnellingsbak die de uitval veroorzaakte maar een probleem met de luchttoevoer naar de motor.

“We onderzoeken nog wat er exact gebeurde,” aldus Alan Permane, de hoofdingenieur bij Renault. “Het is duidelijk dat hij kracht verloor en de motor afsloeg. We denken dat de luchttoevoer naar de motor stopte. De motor sloeg af en kon niet herstart worden, ook de versnellingsbak blokkeerde vervolgens waardoor de wagen vast kwam te staan op de baan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print