17-jarige Santino Ferrucci wordt ontwikkelingsrijder bij Haas

Het nieuwe Amerikaanse Haas F1-team heeft de 17-jarige landgenoot Santino Ferrucci aangesteld als ontwikkelingsrijder.

Het Haas F1 team maakt op 20 maart haar debuut tijdens de GP van Australië, de eerste race van het F1-seizoen 2016. Als Amerikaanse renstal hoopt Haas op heel wat steun vanuit haar thuisland, al opteerde het wel niet voor een Amerikaanse racepiloot.

Vooral de Amerikaan Alexander Rossi had zijn zinnen gezet op een racezitje bij het Haas F1 team. Teameigenaar Gene Haas opteerde echter met Romain Grosjean en Esteban Gutierrez voor twee ervaren rijders.

Met de aanstelling van de 17-jarige Amerikaan Santino Ferrucci versterkt het echter alsnog haar banden met haar thuisland. Ferucci zelf is uiteraard zeer tevreden met zijn rol als ontwikkelingsrijder.

“Sinds ik begon te racen was F1-piloot worden steeds mijn doel. Ik ben dan ook bijzonder trots dat ik als Amerikaan deel mag uitmaken van een Amerikaans team,” aldus Ferucci.

Bij het Haas F1 team zien ze in Santino Ferucci alvast een groot talent.

“We zien Santino als een jonge Amerikaanse rijder met enorm veel potentieel. Zijn mogelijkheid om bij DAMS in de GP3 te rijden is voor hem een uitstekende mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen als racepiloot terwijl hij deel uitmaakt van het Haas F1 team,” aldus Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print