2012 zal een spannender F1-seizoen zijn

Volgens Red Bull zal het team in 2012 veel heviger moeten strijden voor de titel, wat op zich dus ook voor een spannender F1-seizoen zou moeten zorgen.
image

Akkoord, we zijn de voorbije seizoenen echt wel verwend geweest. Vaak kregen we een titelstrijd die duurde tot de laatste race. Vorig seizoen streden zelfs meerdere rijders tot de laatste race van het seizoen voor de titel.

Dit jaar werd de titel enkele races voor het einde van het seizoen beslist. Meer zelfs, Vettel reed bijna met de vingers in de neus richting de titel. Red Bull domineerde de kwalificaties en ook heel wat races. Christian horner liet echter verstaan dat hij volgend jaar niet een even grote dominantie van Red Bull verwacht.

“Het wordt nooit eenvoudiger. Het zou dom zijn om de ambitie van bijvoorbeeld Ferrari te onderschatten,” zei Horner tegen Autosport. “Ze zijn fenomenaal team met een grootse geschiedenis en uiteraard is er ook de wil van McLaren en Mercedes-Benz om te winnen.”

Volgens Horner zijn ze bij Red Bull ook niet zo dom om een prestatie zoals die van dit seizoen normaal te vinden. Horner weet dat er heel wat inzet en toewijding nodig is om dergelijke prestaties neer te zetten.

“Uiteraard gaat de concurrentie erg hard pushen tijdens de winter. Ons de titel laten winnen kunnen ze misschien tolereren, maar ons dat twee keer op rij zien doen, dat zal hen ongetwijfeld opgeschrikt hebben. Maar we hebben continuïteit over alle domeinen en dat is erg belangrijk”.

Ook bij Red Bull zijn ze echter al volop bezig aan de wagen voor volgend seizoen. Zo liet Adrian Newey, nota bene de race waarin Red Bull de titel bij de constructeurs behaalde, aan zich voorbij gaan. Dit zodat hij in de fabriek mee kon werken aan de wagen van 2012. De concurrentie is bij deze dus gewaarschuwd.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}