Toekomst FOTA ligt in handen van de teams

De FOTA, ofwel Formula One Teams’ Association, staat mogelijk op springen. De teams zelf, die hebben de toekomst ervan in handen.
De FOTA, door sommigen terecht de vakbond van de F1-teams genoemd, dreigt uit elkaar te vallen. Bernie Ecclestone zou er alvast niet om malen, want de Brit liet onlangs nog weten dat hij de FOTA overbodig vindt.

Ferrari liet bij monde van Stefano Domenicali weten dat het team vreest voor de toekomst van de FOTA. Ook Martin Whitmarsh, voorzitter van de FOTA laat nu weten dat de teams zelf moeten beslissen of de FOTA nog een toekomst heeft.

“Nee, ik maak me geen zorgen over de toekomst van de FOTA,” zei Whitmarsh tegenover Autosport.

“We moeten onze zaak doen draaien en we zitten met enkele kwetsbare teams. Historisch gezien hebben de grote winnende teams nooit aandacht gehad voor de kleine teams,” gaat Whitmarsh verder. “We hebben de taak om die kleine teams mee te helpen overleven. Er zijn enkele teams die publiekelijk reeds verkondigden dat ze er niet (meer) zouden zijn zonder de FOTA.”

De teams zelf zullen dus over de toekomst van de FOTA beslissen maar vooral de kleinere teams hebben dus baat bij het voortbestaan van de FOTA. En laat nu net dat voordeel voor de kleine teams één van de basisprincipes geweest zijn om de FOTA op te richten. Het was imemrs ook de bedoeling dat de kleinere teams meer aandacht kregen, ondermeer bij het onderhandelen van de commerciële deals.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}