“2021 is misschien de ‘laatste kans’ voor Max Verstappen en Red Bull om F1-kampioen te worden”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Voormalig wereldkampioen Jenson Button denkt dat 2021 een soort van ‘laatste kans’ voor Red Bull en Max Verstappen is om wereldkampioen te worden gezien de onzekerheid die er zal zijn als Red Bull het motorprogramma van Honda zal overnemen volgend jaar.

Afgelopen weekend trok Max Verstappen in Frankrijk na een spannende strijd met Lewis Hamilton aan het langste eind. Zo kon hij zijn voorsprong in de tussenstand om het wereldkampioenschap verder uitbouwen maar met slechts een derde van het seizoen achter de rug beloofd het nog een spannende strijd te worden. 

In 2022 worden de kaarten echter opnieuw geschud met Honda dat er eind dit seizoen de stekker uittrekt en Red Bull dat het motorprogramma van de Japanners in eigen beheer gaat verder zetten.

Het is een stap in het onbekende voor de Oostenrijkse formatie. Button stelt zich dan ook luidop de vraag of Red Bull klaar is om de strijd op te nemen tegen Mercedes op motorisch vlak.

“Nu zijn we op het punt gekomen dat het niet meer uitmaakt wie er wint, weet je, het is zo’n geweldig kampioenschap dat ze aan het uitvechten zijn,” aldus Button tegenover ‘Express Sport.’ “Als Lewis een achtste titel wint, is dat fantastisch, en hij verdient het volkomen.”

“Maar, weet je, Max draait hem een loer. Wow! Een geweldige prestatie om dit nieuwe tijdperk van de F1 in te gaan.”

“Weet je, voor Max en Red Bull is dit misschien hun laatste kans, of hun eerste kans en laatste kans, om samen een kampioenschap te winnen.”

“Wie weet wat er gaat gebeuren als ze de Honda power units overnemen.”

Max Verstappen heeft momenteel de beste kans om de wereldtitel te pakken sinds jaren maar Button geeft aan dat hij het niet cadeau zal krijgen want hij heeft dit seizoen de beste Hamilton gezien van de laatste jaren. De zevenvoudige wereldkampioen heeft volgens Button een metamorfose ondergaan.

“Hij heeft gewoon vertrouwen in zijn eigen kunnen, wat geweldig is, echt geweldig om te zien dat hij lekker in zijn vel zit,” merkte Button op.

“Dat is voor mij het belangrijkste gespreksonderwerp van het jaar – hoe hij dit jaar is veranderd.”

“Hij is zo veel rustiger in de auto. Er is nog steeds de adrenaline, toch? En dan zeg je dingen waar je na de race misschien spijt van hebt.”

“Maar als hij uit de auto is, is hij zo kalm. Monaco is een zware race weet je, maar ik heb veel geleerd en ik ga vooruit.”

“Dat is geweldig om te horen. En ik denk dat het uit mijn hart komt en dat het de waarheid is, wat goed is.”

“Maar nu voel ik dat hij lekker in zijn vel zit en zegt wat hij denkt, dat is heel goed om te zien. En ik denk dat het de beste Lewis Hamilton is die we hebben gezien.”

De volgende episode in de strijd Verstappen-Hamilton krijgen we komend weekend op de Red Bull Ring. Dan wordt immers de eerste van twee races in Oostenrijk verreden: de GP van Stiermarken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed