Schumacher: “Uithaal Bottas toont dat hij weet dat hij moet vertrekken”

Daimler Media
Daimler Media

De uithaal van Valtteri Bottas over de boordradio heeft volgens voormalig F1-piloot Ralf Schumacher een diepere betekenis. Volgens Schumacher bewijst het dat Bottas weet dat hij eind dit seizoen Mercedes zal moeten verlaten.

De uithaal van Valtteri Bottas over de boordradio beroert overduidelijk de F1-paddock. Ralf Schumacher is één van de velen die zijn mening geeft over de uithaal van Bottas naar Mercedes.

Ralf Schumacher is naar eigen zeggen verbaasd over die uithaal maar denkt dat er een diepere boodschap achter schuil gaat.

“Ik ben verbaasd dat hij zo’n radioboodschap durft te geven. In zijn plaats zou ik op dat moment zeer stil zijn geweest,” vertelde Ralf Schumacher tegenover ‘Sky Germany”

“Hij weet waarschijnlijk dat hij sowieso weg gaat bij het team. Iemand zo’n fouten zoals hem maakt hoort, sorry daarvoor, niet in het team.”

“Je hebt een sterke teamgenoot nodig die er mee voor zorgt dat de strategieën werken. Hij deed dat gedeeltelijk, maar niet goed genoeg. Zijn banden waren sneller versleten dan die van Lewis.”

Volgens Schumacher moet Mercedes resoluut voor George Russell gaan, daar bestaat volgens hem geen twijfel over.

“Russell zit daar bij Williams. Na zijn race vorig jaar bij Mercedes was het duidelijk voor mij dat hij Bottas moet vervangen,” aldus Schumacher.

“George Russell is een rijder die veel meer het verschil kan maken dan Bottas.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed