“2022 wordt alles of niets voor de GP van Australië”

Alfa Romeo
Alfa Romeo

Volgens Andrew Westacott, de baas van de Australische GP, zal de toekomst van de GP van Australië afhangen van het feit of de race komend jaar al dan niet kan doorgaan.

Begin vorig jaar werd de Australische GP omwille van de pandemie met het coronavirus COVID-19 afgelast vlak voor de eerste oefensessie van start zou gaan. Ook dit jaar vindt er geen F1-race in Melbourne plaats en alle hoop ligt nu op de editie van volgend jaar.

De GP van Australië 2022 zal volgens Westacott bepalen of de Formule 1 in Australië en meer specifiek in Melbourne nog een toekomst heeft.

“Het wordt een alles of niets voor Melbourne,” aldus Westacott tegenover het Australische ‘Driven’. “Ik denk dat er heel wat concurrentie is voor de plaatsen op de F1-kalender, geduld blijft niet duren.”

In 2020 en 2021 waren er in Australië zeer strikte maatregelen om de pandemie met het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen worden vooral vanaf november sterk ingeperkt, vooral wat de reisbeperkingen betreft.

“Als we de race in 2022 niet in Australië kunnen laten doorgaan dan denk ik dat de Formule 1 geheel binnen haar rechten naar alternatieven voor Melbourne zal kijken.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022