Ferrari heeft een duidelijk doel: “We willen McLaren verslaan!”

Ferrari
Ferrari

Na de bemoedigende race in Turkije is Ferrari tot op 7,5 punt van McLaren genaderd in het constructeurskampioenschap. De Italianen putten dan ook moed en willen alles op alles zetten om McLaren te verslaan in de strijd om de derde plaats in het kampioenschap.

Vorig jaar behaalde Ferrari als zesde in het kampioenschap haar slechtste resultaat in tientallen jaren in de Formule 1. Dit jaar zou een overgangsjaar worden waarin het beter moest gaat.

Ondanks het feit dat Ferrari, in tegenstelling tot McLaren, dit jaar nog niet wist te zegevieren is er wel duidelijk sprake van eens serieuze stap vooruit in vergelijking met vorig jaar. In Turkije naderde Ferrari zelfs tot op 7,5 punt van McLaren en dat zorgt voor de nodige energie om de laatste races van het seizoen aan te vatten.

“Het is zeker en vast een doel dat we al naar het team gecommuniceerd hebben,” aldus Binotto volgens ‘Motorsport.com’ over de strijd om de derde plaats. “Ik denk dat iedereen in het team het geweldig zou vinden om derde te worden.”

“Ik denk dat dit zelfs nu ons duidelijk doel is voor het einde van het seizoen. Het is belangrijk voor ons want het is een manier om onder druk te werken, iets waarvoor we getraind zijn.”

“Dus ja, het is ons doel om dit seizoen als derde in het kampioenschap te eindigen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen