Toto Wolff: “Mercedes kan motorproblemen dit seizoen niet meer oplossen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes ondervindt steeds meer problemen met haar motoren maar een oplossing nog uitwerken voor dit seizoen, dat ziet Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff niet gebeuren.

Na de eerdere problemen onder andere bij Williams en Aston Martin ondervindt nu ook het eigen fabrieksteam van Mercedes steeds nadrukkelijker problemen met de Mercedes-krachtbron. Valtteri Bottas wisselde de voorbije races al twee keer van motor en ook Lewis Hamilton kreeg een nieuwe interne verbrandingsmotor.

Daarbij valt bovendien niet uit te sluiten dat Hamilton nog bijkomende onderdelen zal moeten wisselen en dus bijkomend tegen gridstraffen aan zal lopen. De motorproblemen kunnen ook cruciaal blijken in de uitkomst van de titelstrijd maar toch lijkt het niet zo dat Mercedes haar motorproblemen nog zal oplossen.

Volgens Auto, Motor und Sport wil Mercedes zo veel mogelijk problemen om ‘de schade te beperken’, dit zonder dat er een eigenlijke oplossing voor de problemen zal komen omdat dit financieel niet zinvol is, zeker niet met het oog op de ontwikkelingen voor volgend seizoen.

“Momenteel kunnen we alleen maar proberen om de problemen zo klein mogelijk te houden en zo snel mogelijk ze achter ons te laten. Het heeft echter geen zin om meer nieuwe onderdelen te maken,” aldus Toto Wolff volgens ‘Auto, Motor und Sport’.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022