250 artsen en verpleegkundigen uitgenodigd voor F1-race in Monza

In haar vooruitblik naar de GP van Italië laat Ferrari weten dat er een ‘speciaal publiek’ van 250 personen in de tribunes van Monza zal zitten voor de GP van Italië.


Nadat tot dusver alle races op de F1-kalender achter gesloten deuren, en dus zonder publiek, verreden werden is het de bedoeling dat binnen anderhalve week de GP van Toscane de eerste race met publiek zal worden.

De ticketverkoop voor de F1-race op het circuit van Mugello is gestart en de ticketprijzen lopen op tot 1200 euro! Komend weekend tijdens de GP van Italië zal er echter eveneens een zeer beperkt en speciaal publiek aanwezig zijn.

Op uitnodiging van de Automobile Club d’Italia, de promotor van de race in Monza, heeft immers 250 artsen en verplegers uitgenodigd om de thuisrace van Ferrari bij te wonen. Men wil op die manier de mensen die in de frontlinie van de strijd tegen het coronavirus stonden bedanken voor hun ongelooflijke inzet.

“Net als de overige races die tot dusver dit jaar verreden werd zal de Italiaanse GP achter gesloten deuren plaatsvinden. De traditionele invasie van het circuit door de fans aan het einde van de race zal daardoor niet plaatsvinden,” blikt Ferrari vooruit naar komend raceweekend.

“Er zullen echter 250 zeer speciale mensen in de tribunes zitten, dit uiteraard op sociale afstand van elkaar. Artsen en verpleegkundigen zullen te gast zijn, een symbolisch gebaar voor hun moed, hun verantwoordelijkheidsgevoel en het werk dat ze verricht hebben in de eerste lijn tijdens de strijd met Covid-19.”

“De eerste race met een ‘normaal’ publiek zal plaatsvinden tijdens de GP van Toscane, de 1000ste grand prix van Ferrari, die plaatsvindt op het circuit van Mugello. Daar zullen er iets minder dan 3 000 toeschouwers in de drie tribunes plaatsnemen.”

Italië is in Europe één van de zwaarst getroffen landen door de uitbraak van het coronavirus. Sinds het begin van de uitbraak overleden er al zo’n 35 000 personen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print