Daniel Ricciardo is zeer enthousiast: “Renault heeft de ‘sweet spot’ gevonden”

Renault F1-piloot Daniel Ricciardo zakt na een sterk raceweekend op Spa-Francorchamps met veel enthousiasme af naar Monza voor de GP van Italië.


Renault en Daniel Ricciardo kenden een zeer sterk raceweekend tijdens de GP van België. De Renault F1-bolide presteerde zeer sterk en het scheelde niet veel of de Australiër had voor een podiumplaats kunnen strijden.

Alles zou echter begonnen zijn met een specifieke afstelling die ontdekt werd tijdens de 70th Anniversary GP: “Er is zeker en vast iets dat we sinds Silverstone opgepikt hebben, de sweet spot,” vertelde Ricciardo in Spa.

“Ik heb het goede gevoel in de wagen gevonden: ‘Dit is de manier waarop we met de wagen moeten rijden’. Op dat vlak hebben we er wat mee gespeeld tijdens het raceweekend.”

“Opnieuw was er één sessie, ik denk de tweede oefensessie, waarin ik dacht: ‘oké, we hebben de sweet spot gevonden. Ik denk dan ook dat er iets fundamenteel is waaraan we moeten vasthouden.”

Ondanks het feit dat Spa-Francorchamps een zeer specifiek circuit is dat een specifieke low-downforce afstelling vraagt met specifieke onderdelen gelooft Ricciardo dat wat ze in Spa-Francorchamps ervaarden ook zal werken op circuits met veel meer downforce.

“Ik denk dat we dit ook kunnen laten werken op circuit met veel downforce. Dit is niet specifiek eigen aan lage downforce. We kunnen dit op veel circuits toepassen, het is gewoon een kwestie van vinden wat het best werkt met een hoge downforce.”

“Het brengt zeker en vast de wagen tot leven. Ik heb er dan ook erg veel vertrouwen in: dit is waarvan de RS20 houdt,” besloot Ricciardo.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print