5 000 euro boete voor Ferrari na mislukte pitstop

Ferrari heeft na afloop van de GP van de USA een boete gekregen van 5 000 euro voor de mislukte pitstop van Kimi Raikkonen tegen het van de race.

Tegen het slot van de race kwam Kimi Raikkonen binnen om nogmaals een nieuw setje banden te laten monteren. De pitstop van de Fin ging echter de mist in. Een van de banden stond niet goed vast terwijl Raikkonen wel groen licht kreeg en wegreed.

Vlak na het verlaten van de pitlane parkeerde Raikkonen zijn wagen aan de kant, waarna hij zijn wagen opnieuw achteruit in de pitlane liet bollen. De stewards stelden echter een onderzoek in naar het incident. Uiteindelijk oordeelden ze dat Ferrari een onveilige situatie had gecreëerd door Raikkonen met een slecht gemonteerd wiel te laten vertrekken.

Ferrari moet voor het incident een boete van 5 000 euro betalen. Extra pijnlijk voor Ferrari is dat Raikkonen door de foutieve pitstop moest opgeven en een finish in de top vijf verloren zag gaan. Er gingen bij gevolg kostbare punten verloren in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. In plaats van in te lopen op Red Bull werd de kloof nu immers groter.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022