Horner: “Plots riep Max dat hij in de pitlane was”

Christian Horner heeft geprobeerd om uit te leggen waar het misliep tijdens de chaotische pitstop die Verstappen vlak voor zijn opgave maakte.

Max Verstappen maakte aan het einde van ronde 26 een onvoorziene en chaotische pitstop. De Nederlander kwam de pitlane ingereden terwijl de pitcrew van Red Bull niet klaar stond.

Volgens Horner lag de fout bij Verstappen die verward raakte door een instructie die hij een ronde eerder van het team kreeg. Red Bull had Verstappen immers gevraagd om te pushen zodat de kloof met Nico Rosberg kleiner zou worden. Verstappen had deze instructie echter verkeerd opgevat, raakte verward en maakte vervolgens de onvoorziene pitstop.

“Hij dacht dat hij tijdens de ronde voordien een call van ons had gehoord maar raakte in de war,” probeerde Christian Horner een verklaring te geven voor de onvoorziene pitstop die Verstappen maakte. “Het is erg ongewoon dat zoiets gebeurt. Hij kwam in de pitlane en riep over de boordradio: ‘Ik ben in de pitlane!’ ”

“We zijn niet echt goed in het monteren van banden wanneer we niet weten wanneer iemand binnenkomt.”

Tijdens de ronde voorafgaand aan de pitstop zou er volgens Horner geen instructie gegeven zijn om een pitstop te maken.

“Tijdens de ronde zelf had Max niets gehoord maar de ronde ervoor werd hem gezegd om te pushen. Dat was om de kloof met Nico Rosberg te dichten want we gingen proberen om een ‘undercut’ uit te voeren.”

Verstappen dacht door de instructie om te pushen bedoeld was om hem daarna te laten pitten. Horner is echter van mening dat dergelijke instructie niet verward mag worden met de instructie om binnen te komen voor een pitstop.

“Het was de ronde ervoor, dus hij had voorbij de pits moeten rijden,” aldus Horner. “Het kwam uit het niets.”

“Het is jammer, echt jammer voor Max want hij was aan een erg sterke race bezig,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022