75 000 toeschouwers toegelaten tijdens GP van België: wat zijn de regels?

Daimler Media
Daimler Media

Het overlegcomité van de regering heeft op vrijdag beslist dat er vanaf 13 augustus maximaal 75 000 personen aanwezig mogen zijn tijdens evenementen. Goed nieuws dus ook voor de F1-race op het circuit van Spa-Francorchamps maar er gelden wel specifieke regels.

Concreet zullen er op evenementen vanaf 13 augustus dus 75 000 personen aanwezig mogen zijn. Dat is op zich niet alleen goed nieuws voor festivals zoals Tomorrowland maar ook voor de GP van België Formule 1 die eind augustus plaatsvindt. In de 75 000 personen die aanwezig mogen zijn zitten de personen van de organisatie niet inbegrepen.

Er gelden echter wel enkele regels voor de aanwezigen op een evenement. Deelnemers moeten minstens twee weken volledig gevaccineerd zijn of ze moeten een negatieve pcr-test hebben die maximum 72u oud is kunnen voorleggen. Anders wordt het de race op tv kijken.

De organisatoren van een evenement mogen er echter wel voor opteren om personen die hieraan niet voldoen toe te laten. Wel moeten die personen ter plaatse een zogenaamde sneltest afleggen. In geval van een meerdaags evenement moet deze sneltest elke twee dagen herhaald worden.

Het ziet er dus naar uit dat de GP van België voor een zo goed als vol huis kan verreden worden …