Valtteri Bottas: “Ik was verbaasd door commentaren over mijn mislukte pitstop”

F1
F1

Na afloop van de GP van Monaco was er veel te doen over de mislukte pitstop van Valtteri Bottas waarbij zijn wiel vast bleef zitten. Er verschenen berichten dat Bottas het probleem zelf had veroorzaakt door op de verkeerde plaats te stoppen. Bottas zelf was verbaasd door de berichten die over zijn mislukte pitstop verschenen.

“Ik was verrast. Ik heb de video bekeken en volgens mij was ik perfect gestopt, ik was dan ook redelijk verrast,” vertelde op donderdag tijdens een Zoom-call vanuit Finland omdat hij toen nog in Finland zat door problemen met zijn vlucht.

Volgens Bottas werd de problematische pitstop na de GP van Monaco uitvoerig geanalyseerd. Daaruit zou gebleken zijn dat hij enkele centimeters van de markering gestopt zou zijn maar dat is volgens Bottas perfect binnen de gebruikelijke marges.

“We hebben alles tot in detail geanalyseerd en we beseffen dat we het als team beter hadden kunnen doen, en uiteraard ook wat de pitstop betreft. Van mijn kant was het een gebruikelijke debriefing.”

Bottas vindt het ook ongelooflijk wat voor berichten er verschenen over de bewuste pitstop.

“Ik wou uiteraard alle berichten lezen over waar ik juist gestopt was. Ik denk dat ik zo’n twee à drie centimeter van de centrale lijn was gestopt. Als je zo accuraat stopt dan is dat redelijk goed.”

“Je moet weten dat je snel 10 tot 15 centimeter ernaast zit, dus ik denk dat mijn stop redelijk perfect was.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022