Lewis Hamilton doet oproep aan Mercedes: “Dat mogen we nog niet doen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hij mag dan wel voor het tweede jaar op rij niet kunnen meestrijden voor de wereldtitel, toch vindt Lewis Hamilton dat de focus van Mercedes nog grotendeels op het huidige seizoen en de huidige wagen moet liggen.

We zijn ongeveer halverwege het seizoen en dan beginnen de teams meestal hun focus (groten)deels te verschuiven naar de wagen van het volgende seizoen. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moet men in het team dan ook een compromis vinden tussen tijd en middelen spenderen aan de verdere ontwikkeling van de huidige wagen en die van volgend jaar.

Lewis Hamilton wil echter niet dat er al te veel focus gaat naar de wagen van volgend jaar, de zevenvoudig wereldkampioen wil dat Mercedes eerst de problemen met de huidige wagen oplost. Aangezien er volgend jaar geen ingrijpende reglementswijzigingen plaatsvinden wil Hamilton dan ook dat de focus vooral daarop blijft liggen, ook al is de titelstrijd dit seizoen al lang verloren.

“Het zou ons niet helpen om te stoppen met aan de huidige wagen te werken en te focussen op de wagen van volgend jaar,” aldus Hamilton. “We moeten onze tijd gebruiken om de wagen verder te ontwikkelen en de problemen op te lossen.”

“Ik heb er vertrouwen in dat we er zullen geraken, het is gewoon een kwestie van hoeveel tijd we daarvoor nodig zullen hebben.”