Christian Horner: “Max Verstappen en Lewis Hamilton bij Red Bull? Dan moeten we onze fabriek verkopen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet het niet gebeuren dat Max Verstappen en Lewis Hamilton samen ooit het rijdersduo bij Red Bull zouden vormen.

Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes loopt eind dit seizoen af. De contractbesprekingen tussen Lewis Hamilton en het Mercedes F1 team lijken maar te blijven aanslepen en dat leidt tot speculaties. Sommigen zouden graag Hamilton en Verstappen als teamgenoten zien maar volgens Christian Horner zal dat niet gebeuren.

“Het is niet iets dat we onlangs overwogen hebben,” vertelde Horner in gesprek met de media. “Alleen al om die twee rijders samen te moeten betalen zouden we de fabriek moeten verkopen!”

Hamilton werd volgens sommige geruchten zelfs gelinkt aan een mogelijke overstap naar Ferrari, al lijkt de kans het grootst dat Hamilton gewoon bij Mercedes blijft. Horner liet weten dat er ooit wel contacten met Hamilton waren om het team te vervoegen maar niet erg recent.

“Lewis is uiteraard een geweldige rijder. Hopelijk racet hij nog heel wat jaren,” aldus Horner. “Er zijn in het verleden enkele momenten geweest waarin we in gesprek zijn gegaan over het eventueel overstappen naar Red Bull maar dat is recent niet het geval geweest.”