Fernando Alonso: “Aston Martin heeft enkele jaren nodig om potentieel nieuwe fabriek volledig te benutten”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Fernando Alonso zal Aston Martin verschillende jaren nodig hebben om ten volle te profiteren van haar nieuwe hoogtechnologische fabriek in Silverstone.

Aston Martin heeft dit seizoen duidelijk al een grote stap vooruit gezet maar volgens Fernando Alonso is dit nog maar het begin van wat er allemaal nog zit aan te komen. Pas de komende jaren zal Aston Martin volgens Alonso optimaal profiteren van de vele investeringen die in de nieuwe fabriek zijn gedaan.

In het nieuwe gebouw wordt de ontwerpafdeling, de fabricage en de marketingafdeling gehuisvest. Volgend jaar zou ook een nieuwe windtunnel klaar moeten zijn en er zijn ook plannen om het oorspronkelijk gebouw, dat nog dateert uit de periode van Jordan Grand Prix in 1992, zal normaal gesproken door een modern gebouw vervangen worden.

Alonso was tijdens zijn eerste bezoek aan de nieuwe fabriek enorm onder de indruk maar tegelijkertijd laat de tweevoudig F1-kampioen verstaan dat het minstens twee jaar duurt alvorens Aston Martin optimaal zal beginnen profiteren van de investeringen.

“Het was fascinerend om de faciliteiten te zien, al de mensen in dezelfde ruimte, het bouwen van de eigen onderdelen voor onze wagen,” aldus Alonso. “Tot nu toe waren er derde partijen die onze wagen bouwden, ons chassis enzovoort. Het is een stap vooruit. Maar ik denk dat we enkele jaren nodig zullen hebben om ons potentieel maximaal te benutten.”

“Dit toont de ambitie die we met Aston Martin hebben, we moeten trots zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner