McLaren vol vertrouwen: “We gaan de dominantie van Max Verstappen stoppen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

McLaren-teambaas Zak Brown heeft er vertrouwen in dat zijn team de dominantie van Max Verstappen en Red Bull in de Formule 1 zal kunnen doorbreken. Brown deed de uitspraak nadat er bij zijn team eindelijk sprake lijkt van een ‘wederopstanding’.

Tijdens het raceweekend in Silverstone slaagde McLaren er quasi uit het niets in om vooraan mee te doen voor de podiumplaatsen. Lando Norris reed zelfs even aan de leiding van de race. Het sterkt McLaren-teambaas Zak Brown in zijn vertrouwen dat zijn team de dominantie van Max Verstappen zal kunnen doorbreken.

Red Bull won tot dusver dit seizoen alle races en het merendeel daarvan werd door Verstappen gewonnen. De voorsprong van Red Bull en Verstappen wordt naarmate de races vorderen steeds kleiner.

“Wanneer je niet naar Max en Sergio kijkt dan is het racen erg intens en zeer close dit seizoen,” vertelde Brown dit weekend tijdens ‘Goodwood Festival of Speed’. “Ik vind dit geweldig voor de Formule 1. Het ene weekend is een team het tweede snelste en het weekend daarna geraken ze met moeite doorheen Q1.”

“Dat is de strijd die we met de Formule 1 willen zien, uiteindelijk zal iemand Max inhalen. Hopelijk zullen wij dat zijn, er zijn verschillende teams en rijders die daarin kunnen slagen.”

Brown heeft tegelijkertijd ook wel bijzonder veel respect voor wat Max Verstappen weet te presteren.

“Hij doet het ongelooflijk, het is geweldig om te zien hoe wereldkampioenen op de top van hun kunnen presteren, je moet daar bewondering voor hebben,” aldus de McLaren-teambaas. “Maar wanneer je achter Max kijkt dan zit het rijdersveld ongelooflijk dicht bij elkaar. Het gaat in de toekomst alleen nog maar spannender worden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner