“Het zou me niet verbazen als Lewis Hamilton in 2024 plots zijn achtste F1-titel behaalt”

Mercedes F1 team

McLaren-baas Zak Brown kijkt uit naar het nieuwe F1-seizoen. Brown verwacht dat McLaren een belangrijke stap vooruit kan zetten maar tegelijkertijd is hij ook op zijn hoede voor de concurrentie. Zo zou het hem niet verbazen als Mercedes en Lewis Hamilton plots vooraan terug meedoen en zelfs wereldkampioen worden.

“We houden van wat we momenteel op het vlak van CFD en ook in de windtunnel zien, we hebben het gevoel dat we een stap vooruit gaan zetten,” vertelde Brown tegenover ‘Speedcafe’ over het seizoen 2024 en de nieuwe McLaren F1-bolide.

“Hoeveel? De grote vraag is wanneer Red Bull gestopt is met de ontwikkeling van haar wagen en zich beginnen focussen is op 2024. Het antwoord daarop is waarschijnlijk redelijk vroeg. We zullen moeten afwachten om te zien hoeveel magie van Andrian Newey uit de oven komt om te zien waar we ons bevinden.”

Brawn is echter ook op zijn hoede voor Mercedes en Ferrari die eveneens twee grote concurrenten kunnen zijn.

“Naast Red Bull zijn er ook Mercedes en Ferrari, deze teams hebben alles wat noodzakelijk is en het zijn geweldige teams. Het zou me niet verbazen dat Mercedes er plots opnieuw terug staat en dat Lewis zijn achtste wereldtitel wint.”

“Het is erg zwaar en uitdagend, het is een erg competitieve omgeving. Ik denk niet dat je iemand kan uitsluiten.”